2023
Veronika Miller

Hoe leeftijden in jaar in Excel te berekenen

Er zijn een aantal manieren om de leeftijd in jaren te berekenen wanneer u de geboortedatum en de tijd voor de leeftijd heeft.

2023
Veronika Miller

Een astitel aan een grafiek toevoegen

Volg de onderstaande stappen om een ​​X-astitel toe te voegen of te verwijderen:2023
Veronika Miller

2 manieren om spaties toe te voegen voor celinhoud

Soms moet u mogelijk spaties toevoegen voor de inhoud in een cel. Als je maar een paar cellen hebt, kun je spaties toevoegen door je muis in de cel te bewegen en continu op de spatiebalk op je toetsenbord te drukken.

2023
Veronika Miller

4 manieren om opsommingstekens in te voegen

Mogelijk moet u opsommingstekens invoegen wanneer u met Excel werkt, helaas bood Excel geen directe manier om opsommingstekens in te voegen zoals in Word. Hier zijn 4 manieren waarop u kogels kunt invoegen!

2023
Veronika Miller

Valutatekens toevoegen in Excel

Mogelijk moet u vóór de cijfers valutatekens toevoegen. Anders dan de opmaak van een rekening, zijn de opmaak van valuta's tekens en cijfers samen.

2023
Veronika Miller

Tabbladen aan lint toevoegen

Wanneer een tabblad wordt gemist op het lint, kunt u het altijd weer toevoegen met de onderstaande stappen:

2023
Veronika Miller

8 veelvoorkomende fouten in Excel

Wanneer u met Excel werkt, kunnen er een of meer fouten in uw gegevens of analyse voorkomen. Elke fout heeft zijn eigen reden.

2023
Veronika Miller

Hoe een blij gezicht toe te voegen en in een droevig gezicht te veranderen in Excel

In Excel kunt u een blij gezicht toevoegen door een 'blij gezicht'-vorm in te voegen, maar er is geen droevige of neutrale gezichtsvorm om in uw Excel-werkblad in te voegen.

2023
Veronika Miller

Een regeleinde opnemen bij het samenvoegen van tekst

Wanneer u met grote gegevens werkt of met tekst samenvoegt, kunt u de functie CHAR gebruiken om een ​​regeleinde op te nemen om de tekst in verschillende regels te verdelen. CHAR(10) retourneert een regeleinde.

2023
Veronika Miller

Een scheidingsteken voor duizendtallen toevoegen op formule

Als u met grote getallen werkt, moet u deze vaak opmaken met de duizendtal-scheidingstekens. U kunt hier controleren of u getallen alleen wilt opmaken met een duizendtal-scheidingsteken.

2023
Veronika Miller

Hoe u de categorienaam kunt krijgen met de maximale waarde

Wanneer u met Excel werkt, vooral wanneer u een rapport automatiseert, moet u mogelijk de categorienaam met de maximale waarde krijgen. Wat is in de volgende tabel bijvoorbeeld de leeftijdsgroep die het meest telt?

2023
Veronika Miller

Hoe de op één na grootste waarde te berekenen

U kunt de maximale waarde berekenen met de Max-functie, maar om de tweede of derde grootste waarde te berekenen, moet u de LARGE-functie gebruiken.

2023
Veronika Miller

Hoe de eerste dag van een maand te berekenen

Anders dan het berekenen van de laatste dag van een maand, is het veel gemakkelijker om de eerste dag van een maand te berekenen. Er zijn 4 verschillende datums voor de laatste dag van een maand (bijv. 28 februari, 29 februari, 30 april en 31 maart), maar de eerste dag van een maand is altijd hetzelfde.

2023
Veronika Miller

Hoe de laatste dag van een maand te berekenen

Er zijn verschillende methoden om de laatste dag van een maand te berekenen. De gemakkelijke manier is om de EOMONTH-functie te gebruiken, die de laatste dag van de maand retourneert, dat is het aangegeven aantal maanden voor of na de startdatum.

2023
Veronika Miller

Hoe dagen in de maand van de datum te berekenen

Om de dagen in een maand te tellen, kunt u de DAG-functie en de EOMONTH-functie gebruiken.

2023
Veronika Miller

Hoe dagen in het jaar van de datum te berekenen

Er zijn 365 dagen in een gewoon jaar en 366 dagen in een schrikkeljaar in de Gregoriaanse kalender. Het schrikkeljaar is precies deelbaar door vier, behalve jaren die precies deelbaar zijn door 100. Deze eeuwjaren zijn echter schrikkeljaren als ze exact deelbaar zijn door 400.

2023
Veronika Miller

Het datumformaat wijzigen dd.mm.jjjj in jjjj-mm-dd

Er zijn verschillende manieren om een ​​datum in Excel weer te geven. Als je de datumnotatie hebt geschreven in de notatie 'dd.mm.yyyy' en je wilt ze converteren naar een andere notatie zoals 'jjjj-mm-dd', dan moet je eerst het jaar, de maand en de dag extraheren en sorteer ze vervolgens in de indeling 'jjjj-mm-dd' met het ampersand-teken of de Concat-functie.

2023
Veronika Miller

Hoe te bepalen of een waarde een referentie is?

ISREF Functie controleert of een waarde een referentie is. Het resultaat geeft WAAR terug als het een verwijzing is en geeft ONWAAR terug als het geen verwijzing is.

2023
Veronika Miller

Hoe te controleren of een waarde een oneven getal is?

ISODD-functie controleert of een waarde een oneven getal is. Als het een oneven getal is, keert het resultaat terug naar 'TRUE' en retourneert het 'FALSE' als het geen oneven getal is.

2023
Veronika Miller

Cellen tellen die leeg zijn?

Om het aantal lege cellen te tellen, kunt u de AANTAL.ALS-functie of AANTAL BLANK-functie gebruiken.