2023
Veronika Miller

Hoe Word van een eerdere versie naar Word 2016 te converteren

Als je een Word-bestand met een eerdere versie hebt, kun je dat altijd opslaan als de huidige Word-versie. Als u bijvoorbeeld een Word-bestand hebt opgeslagen als 2003-versie, kunt u dit converteren naar Word 2016 of Word 2019. Zie hieronder voor details:

2023
Veronika Miller

Opmerkingen toevoegen of beantwoorden in Word-bestand

Opmerkingen zijn de opmerkingen over het deel van de inhoud. Het is heel gebruikelijk dat u opmerkingen gebruikt om feedback achter te laten wanneer u een Word-document met anderen deelt. De opmerkingen verschijnen in de rechtermarge en worden weergegeven in een blok met uw naam. Zie hieronder voor details:2023
Veronika Miller

Paginanummers toevoegen aan even of oneven pagina's in Word

Standaard worden de paginanummers op elke pagina weergegeven wanneer u paginanummers invoegt, maar u kunt paginanummers slechts voor één bepaalde pagina aanpassen. U kunt bijvoorbeeld alleen paginanummers toevoegen aan oneven pagina's of even pagina's. Raadpleeg de onderstaande stappen voor meer informatie:

2023
Veronika Miller

Paginanummers met mooie achtergrond toevoegen in Word

Nadat u paginanummers aan het Word-document hebt toegevoegd, wilt u misschien een achtergrond toevoegen om de paginanummers mooi te maken. Volg de onderstaande stappen voor meer informatie.

2023
Veronika Miller

Paginanummers toevoegen aan een Word-document

U kunt paginanummers overal in een Word-document toevoegen, zoals de koptekst, de voettekst, de marge of in de inhoud. Normaal gesproken voegen we paginanummers toe aan de kop- of voettekst. Zie hieronder voor details:

2023
Veronika Miller

Alleen paginanummers toevoegen op bepaalde pagina's in Word

Wanneer u paginanummers op bepaalde pagina's toevoegt, moet u pagina-einden invoegen om de pagina van andere pagina's te scheiden. Raadpleeg de onderstaande stappen om het paginanummer op pagina 4 als voorbeeld in te voegen.

2023
Veronika Miller

Hoe de kolombreedte van opmerkingen in Word aan te passen

Wanneer u met een Word-document werkt, moet u mogelijk opmerkingen toevoegen voor feedback. Standaard worden de commentaarballonnen weergegeven in de rechtermarge van de inhoud en wordt de inhoudskolom smaller. Als u denkt dat de kolom met commentaarballonnen te breed is en te veel ruimte in beslag neemt, kunt u de kolom met opmerkingen smal maken om meer ruimte over te laten voor inhoud met de onderstaande stappen:

2023
Veronika Miller

Hoe u de frequentie voor automatisch opslaan in Word kunt wijzigen

Frequentie automatisch opslaan│Niet backstage tonen│Opslaan op computer Als u met Microsoft Word werkt, hebt u verschillende opties om uw werk op te slaan. Standaard zal Word (of Excel, PowerPoint) uw werk automatisch elke 10 minuten opslaan, zelfs als u ze niet handmatig opslaat, zodat u de niet-opgeslagen Word-documenten daarna opnieuw kunt openen. 1. Frequentie voor automatisch opslaan wijzigen Als u de frequentie wilt wijzigen om uw werk vaker automatisch op te slaan, volgt u de onderstaande stappen: Stap 1: Met een geopend document of een nieuw woord leeg woordbestand, klikt u op het tabblad 'Bestand'; Stap 2: Klik op 'Opties' in het navigatiemenu;

2023
Veronika Miller

Hoe voeg ik een PDF toe als bijlage in Word

Wanneer u met uw Word-document werkt, moet u mogelijk PDF als bijlage toevoegen en kunt u deze PDF-bestanden openen wanneer u erop klikt. Zie hieronder voor details:

2023
Veronika Miller

De hoek van het watermerk in Word wijzigen

Bij het invoegen van een watermerk in een Word-bestand heeft het watermerk standaard twee verschillende hoeken: horizontaal en diagonaal. Als je een andere hoek wilt hebben, volg dan de onderstaande stappen:

2023
Veronika Miller

De kleur van het watermerk in Word wijzigen

Bij het toevoegen van een watermerk aan een Word-bestand is de standaardkleur van het watermerk altijd lichtgrijs. In de meeste situaties is dit prima en hoeft u de kleur van het watermerk niet te wijzigen. Als u echter de kleur van het watermerk wilt wijzigen, volgt u de onderstaande stappen:

2023
Veronika Miller

Hoe u de marges in Word kunt wijzigen

Wanneer u een nieuw Word-bestand opent, stelt het woord automatisch een paginamarge van 2,5 cm rond elke pagina in. U kunt de paginamarges echter aanpassen aan een ander formaat met de onderstaande stappen:

2023
Veronika Miller

De teken- en tekstruimte in Word Bullets wijzigen

Wanneer u met opsommingstekens werkt, kunt u de afstand tussen opsommingstekens wijzigen, ook kunt u de afstand tussen het teken en de tekst wijzigen. Zie de onderstaande stappen:

2023
Veronika Miller

Hoe de ruimte tussen kolommen in Word te wijzigen

Als je een Word-bestand hebt met meer dan één kolom, kun je de ruimte tussen de kolommen aanpassen met de onderstaande stappen:

2023
Veronika Miller

Paginakleur wijzigen in Word

Het wijzigen van de paginakleur in een Word-bestand is anders dan het wijzigen van de letterkleur. Als je niet eerder de kans hebt gehad om de paginakleur in een Word-bestand te wijzigen, volg dan de onderstaande stappen voor details:

2023
Veronika Miller

Hoe verander je slechts één pagina van kleur in Word

Wanneer je kleur toevoegt aan een Word-document met behulp van de commando's, zal de kleur op alle pagina's verschijnen. Om kleur toe te voegen aan slechts één of enkele pagina's in een Word-document, moet u eerst een rechthoekig vak invoegen. Zie hieronder voor stappen:

2023
Veronika Miller

Een afbeeldingsachtergrond toevoegen in Word

Behalve het toevoegen van een kleur aan de pagina-achtergrond in het Word-bestand, kunt u met de onderstaande stappen ook een afbeeldingsachtergrond toevoegen:

2023
Veronika Miller

Een kleurachtergrond toevoegen aan een alinea in Word

Wanneer u met een Word-document werkt, moet u mogelijk een of meer alinea's markeren om ze te laten opvallen. Volg de onderstaande stappen voor details:

2023
Veronika Miller

Randpagina's toevoegen in Word

Wanneer u met een Word-bestand werkt, moet u mogelijk randen aan uw pagina's toevoegen om het bestand er beter uit te laten zien. Zie hieronder voor details:

2023
Veronika Miller

Alinea's en een rand toevoegen in Word

Wanneer u met een Word-bestand werkt, wilt u misschien een of meer alinea's benadrukken door randen toe te voegen. Dit is een geweldige manier om de belangrijke onderdelen te laten opvallen en de aandacht van het publiek meteen te trekken. De methode om randen aan alinea's toe te voegen lijkt erg op het toevoegen van randen aan pagina's.